viktor-georgievАз съм Виктор Георгиев – психолог, юрист, лицензиран член на Дружеството на психолозите в Република България и основател на кабинет за психологическо консултиране „Баланс“. Психологията е професия, която завърших с отличие. А практиката ми показа, че тя е и мое призвание. Съвкупността от стажове, семинари, курсове, лично усъвършенстване и постигане на успехи с доволни клиенти ми предоставят възможността и отговорността да бъда ефективен ваш помощник в пътя към осъзнаването и разрешаването на житейските ситуации, които са причина да потърсите моята помощ. Работя с пълнолетни лица, подпомагайки справянето им със стрес и тревожност, депресия, страхове и фобии, панически атаки и панически разстройства, натрапливи мисли, депресивни състояния, емоционални и поведенчески проблеми, понижена самооценка, преодоляване на травми, справяне със загубата и различни житейски кризи.

Стотиците часове индивидуално консултиране, самопознание, лична самостоятелна практическа и теоретична работа и изучаване на когнитивната методология, поведенческите експерименти и фокусираните в решения методи, ми помогнаха да изградя индивидуален подход, който да бъде изцяло съобразен със спецификите на всеки отделен случай. По този начин помагам на хората в придобиването и усъвършенстването на нови навици и умения, както и в изграждането на градивни когнитивни и поведенчески модели, необходими за преодоляване на страховете и ограничаващите убеждения. Защото считам, че животът не е само продължителност, но и качество. А то се постига благодарение на ефективното справяне с различните изпитания и намирането на баланс в тях – нещо, с което не винаги можем да се справим сами.

Кабинетът ми се намира на изключително централно и комуникативно място, в непосредствена близост до Мол София (ул. „Позитано“ № 114) – едно кътче, в което всеки може да се почувства в уютна, защитена и подкрепяща среда, позволяващ си да разкрие онова, което го вълнува или му тежи. Място, където да споделя и да намери не само истинско разбиране и емпатия, но и професионална помощ и решение на затрудненията си, като по този начин мине по своя път, открие ресурсите си, прегърне тъмните си страни и извлече силата от тях. Защото хората сме емоционални същества и като такива изпитваме хиляди емоции, някои ясно отчетливи, други неясни и размити. Те влияят на чувствата ни и променят нашето поведение. Трудностите, проблемите и конкретните ситуации, пред които сме изправени и не можем да разрешим, се отразяват както нашата психика, така и на физическото ни състояние. Поради това, като едни отговорни индивиди, ние се опитваме да намерим тяхното решение. Но понякога не сме в състояние да се справим сами. Тогава на помощ идва и терапевтът, с когото заедно можем да променим цветовете в палитрата на нашия живот.

В сайта си публикувам множество материали, пряко свързани със сферата ми на дейност. Това, което ги направи наистина ценни, е че са поднесени на достъпен и разбираем език и са пречупени през призмата на работещите подходи, модели и компоненти в моята практика и личен опит. На страницата можете да откриете и мнения на доволни клиенти, примери за успешно разрешени казуси, както и отговори на някои често задавани въпроси в сферата на психологическото консултиране.

Благодаря за признанието и оценката на всички мои клиенти, които ми гласуваха доверие. Вие придавате смисъл, удовлетворение и вдъхновение на моята професия. Защото чувството, че си успял да помогнеш и виждането на един променен, по-силен и осъзнат човек, е безценно, тъй като, според мен, животът е един и той не е само продължителност, но и качество. А най-добрата инвестиция в живота е тази в себе си – сигурна, трайна, плодотворна, отблагодаряваща се и осигуряваща качеството, спокойствието и удовлетвореността, които искаме и заслужаваме.

Предвид пандемията и невъзможността на определени клиенти да пътуват, предвиждам възможност и за онлайн консултиране, което се осъществява посредством видеовръзка.

Можете да се свържете с мен на посочените координати:

  1. Телефонен номер – 089 99 535 73
  2. Е-mail: georgiev_therapy@mail.bg
  3. Адрес: ул. „Позитано“ №114 (до Мол София)
  4. За онлайн консултации – чрез платформите „Viber“, “Superdoc”, “Zoom” и „Google meet“.