Една от десет жени в световен мащаб е засегната от ендометриоза. Различните изследвания, проведени в тази област, потвърждават значителна честота на тревожност, депресия и психопатологични симптоми сред жените с ендометриоза. Те могат да повлияят на тежестта на симптомите и свързаното със здравето качество на живот на засегнатите жени.

Считано от 20-ти януари, 2023г., Виктор Георгиев е един от официалните консултанти, осигуряващи психологическа подкрепа на жени, страдащи от заболяването eндометриоза. Проявява интерес при консултирането на клиенти с тази диагноза, защото счита, че връзката между тялото и ума е двупосочна. Причината е, че телесните процеси в тялото ни повлияват начина, по който се чувстваме, което неминуемо рефлектира върху това как мислим и какви емоции създаваме, а от друга страна мисленето ни влияе върху физиологията на тялото ни, ресурсите за справяне, и емоционално състояние.

Поради това, Виктор Георгиев стартира индивидуално и групово консултиране за клиенти, диагностицирани с ендометриоза, а при необходимост и на техни близки – партньори, родители, роднини и др., тъй като ендометриозата често появлиява и качеството на междуличностните отношения.

Тук можете да открите статия, посветена на примерни теми за групова работа и описание на ползите от същата. Статията е поместена на страницата на фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве”.

Първата група за психологическа подкрепа за жени с ендометриоза ще се проведе на 04.02.2023г., от 11:00ч., в кабинета на Виктор Георгиев, намиращ се на ул. „Позитано“ №114. Повече информация за събитието е отразена на страницата на същото във Фейсбук.